Flexvya Kennel

Flexvya kennel registrerades 1983 och då främst för att föda upp slädhundar. Korthårig vorsteh och siberian husky var de raser vi startade med, och redan då var siktet inställt på friska och mentalt stabila arbetande hundar. Kenneln utvecklades till att så småningom bli ett av världens framgångsrikaste slädhundsteam, med bla vinst på VM och EM.  Under en 10-årsperiod tävlade vi också framgångsrikt med kapplöpnings greyhounds med flera SM- och Derbyvinster.
Fågelhundsjakt har varit ett stort intresse sedan mitten av 70-talet, då med kh vorsteh. 1995 kom den första pointern in i vårt liv och 2020 föddes vår första pointerkull.

Vår målsättningen är att föda upp friska och hållbara, mentalt stabila pointrar med hög jaktlust där stor vikt läggs på tidigt utvecklade stånds anlag och naturlig reviering. Pointrar med det lilla extra i jakten!


När du köper en valp ifrån Flexvya kennel får du, förutom en trevlig hund och en bra jaktkompis:

  • Livslång support/coaching.
  • Valpträff vid ca 6 månader med grundträning inför jakten.
  • 20% på allt i Skogstorpets Djur & Naturs webbshop.

Här hittar du mer om våra planerade valpar!

Är du intresserad att veta mer, kontakta oss!
Jan 0
73-084 9849, jan.flexvya@gmail.com
Lollo 070-694 2439, flexvya@hotmail.com


Våra pointrar!

Aeris TP Royal  född-(Skipsfjordshöna's Prinsen - Myrteigen's Lilla Tösen) 
En hund med stor arbetsmoral som alltid ger allt, oavsett vad det gäller! Royal har 8st premier på jaktprov och har 2 CK i Segrarklass, finalist fjäll SM 2018. HD A och Exellent/Cert på utställning. Har tilldelats Elithundsdiplom både i Norge och Sverige. Han har en kull efter sig från i våras då han parades med Borgeflons Rx Beatrix. Kullen ser mycket lovande ut. 

Aeris BR Ipa - (Ohlsmyrens P Respect - Aeris TP Birka)
Ipa är en otroligt enkel hund med stor jaktlust och fantastiska rörelser. Hon har 7 st premier på både fjäll och fält med 1 ÖKL som bästa resultat. Finalist fjäll SM 2019. HD B och Very good på utställning. Vintern 2020 parades hon med Höjtjönnas Frank S det resulterade i 7 valpar som i dagsläget ser mycket lovande ut.


Flexvya's IF Sobra - (Höjtjönnas Frank S - Aeris BR Ipa)
Det senaste tillskottet i "pointerligan". En härlig unghund som har många fina kvalitèer som vi hoppas mycket på! 

Sobra lyckades i helgen 23-25/4-21 med att på fredagens jaktprov i Lofsdalen ta ett 1:a pris UKL och på söndagen ett 1:a pris UKL med HP. 


Flexvya's IS Samantha - (J Heimgaard's Sammy D - J Aeris BR Ipa)


 Våra Border collies!

Valledets MacGyver - (Burndale Chief - Jan)

Vår första Border Collie, Mac tar hand om det dagliga arbetet med fåren, han gillar verkligen att jobba men kan bli lite ängslig om fåren är stökiga. Matte får nog ta på sig en hel del när det gäller Mac's grundträning. Mac är en lugn och balanserad hund som är lätt att tycka om, både av två- som fyrbenta.

Sprufs  - (Burndale Chief - Itja)

Sprufs är Mac’s halvbror, gillar att jobba och gör det bra


Everics Ådi (Jim - Linje Ebba Tyra)

Ådi är vårt senaste tillskott i fårhundsligan. En liten matglad kille som har lätt för att fokusera på det han ska men har också lätt att slappna av.


Vår Schillerstövare!

Frostnattens Urax - (Ixo - Frostnattens Tessy)
En livad kille med stort intresse för harjakt.